VINNARE 2017

ÅRETS FÖRETAGARE 2016

Patrik Borg & Johan Borg, ICA Maxi Enköping

Bröderna får priset för deras stora samhällsengagemang och för att de har fortsatt att utveckla företaget på ett föredömligt sätt. De har också genom sitt ledarskap, kreativa förmåga och höga servicenivå visat att de är goda förebilder som företagare.

ÅRETS KOMET 2016

Joachim Jensen, Jobmore

Joachim från Jobmore har på kort tid skapat ett företag med kraftig tillväxt både vad gäller omsättning och antal anställda och samtidigt lyckats bibehålla en god lönsamhet.

ÅRETS HANDLARE 2016

Marie Melin, My Store

Marie är en driven och målinriktad företagare som vågar satsa och kämpar hårt. Hon har genom värme, professionalitet och personlighet byggt upp en allt större kundkrets. Med service ut i fingerspetsarna och ett brinnande engagemang för kunden gör Marie alltid det lilla extra.

ÅRETS LANTBRUKSFÖRETAGARE 2016

Peter Sivander

Peter driver familjegården vidare för framtiden. Fokuset är på spannmål och äppelodling. Han har kommit in på den lokala marknaden och vi i Enköping kan köpa hans äpplen och must på lokala affärer.

ÅRETS HANTVERKSFÖRETAG 2016

Mats Sivander, Mattes Snickeri & Bygg i Enköping.

Företaget har gott renommé på marknaden och har visat på god och långsiktig lönsamhet. Personalen har en gedigen kompetens och kunskap inom snickeri och bygg. Service och kvalité är företagets styrka.

ÅRETS UNGA ENTREPRENÖR 2016

David Eriksson, ZEFAB

En mycket duktig entreprenör och en god förebild för andra unga företagare visat att hans affärsidé skapat framgång.

ENA ENERGIS MILJÖ/ENERGIPRIS 2018

Rainer Ström, RS Mustang

Med engagemang och driv har Rainer byggt upp ett flertal verksamheter med affärsidén att återanvända och förädla restprodukter från naturen. Att skapa produkter ur flöden som andra ser som ett avfall är optimalt ur ett miljöperspektiv och att det dessutom undantränger andra produkter som har en större miljöbelastning gör det hela ännu bättre. Frågor kring hållbarhet och cirkulär ekonomi står högt upp på bolagets agenda. Bolaget är innovativt och nyskapande och anstränger sig hårt att förbättra och optimera produktion och logistikflödet för att göra ett så lågt avtryck som möjligt. En Förebild för andra företag och ett företag vi i Enköping ska vara stolta över att ha i kommunen!

ARNE WÅHLSTEDTS VANDRINGSPRIS 2016

Robert Käck

Arne Wåhlstedts vandringspris går till Robert Käck som med ett stort hjärta och engagemang under många år och på ideell basis verkat för Enköpings utveckling. Bland annat har han utvecklat ett av kommunens mest attraktiva evenemang ”Smaka på Enköping” som är en viktig och numera etablerad del av Trädgårdsdagen. Ett evenemang som drar enormt många besökare till kommunen och gynnar det lokala näringslivet.
Förmågan att driva, ge sig i kast med och ro iland stora utmaningar är egenskaper som beskriver personen som en sann entreprenör. Bredden på hans engagemang sträcker sig från matmarknader och utveckling av Enköpings parker till etablering av högskola.